- Sirup (šećerni sirup)
Možete ga sami napraviti:
- šolja šećera
- šolja vode
Pomešati vodu i šećer u šerpici, podgrevati do blizu ključanja,
krčkati 3 minuta mešajući da se sav šećer rastopi, ohladiti i
čuvati u frižideru. ili ga kupiti
- Krem od nane
Čest sastojak koktela, jačina alkohola je 25%. Najpopularniji proizvođači su Bols, Cusenier i McGuinness.
- Krem
Neka vrsta pavlake sa 30 do 40% masti. Iako je izgubio svoju važnost
u barovima, još uvek uvek se koristi, a nezamenljiv je u Irskoj kafi.
Možete ga sami napraviti:
- šolja šećera
- šolja vode
Pomešati vodu i šećer u šerpici, podgrevati do blizu ključanja,
krčkati 3 minuta mešajući da se sav šećer rastopi, ohladiti i
čuvati u frižideru. ili ga kupiti
- Krem od nane
Čest sastojak koktela, jačina alkohola je 25%. Najpopularniji proizvođači su Bols, Cusenier i McGuinness.
- Krem
Neka vrsta pavlake sa 30 do 40% masti. Iako je izgubio svoju važnost
u barovima, još uvek uvek se koristi, a nezamenljiv je u Irskoj kafi.
- Bitters
Gorka pića za koktele. Za razliku od aperitivnih gorkih pića kao što je vermut ili pelinkovac, bittersi se upotrebljavaju u vrlo malim količinama, obično nekoliko kapi pošto su vrlo aromatični. Najpoznatija je Agnostura, pa Peychaud’s, kao proizvođači a najčešće se koristi nekoliko tipova kao što su bitersi narandže i nešto ređe korišćeni breskva, limun i grejp.
Нема коментара:
Постави коментар