24 јул 2015

Absinthe Sauvage 1804

Još jedna poslastica - Absinthe Sauvage 1804, po receptu Dejvid Nejtan-Mejstera, a napravljen u destileriji koja nosi slavno ime Emila Pernoa. Absint, čije ime u prevodu znači divlji, za koji je pelin bran isključivo po planinama Jure i koji je odležao osamnaest meseci. 
Bistar, čist, nešto svetlije zelen sa bleskovima peridotit zelene, ali i malo jače žute - odležavanje je uzelo svoj danak. Luš nije dramatičan i turbulentan, ali postojno postepen, divne limun zelene mlečne boje, sa slojem nerazređenog absinta do pred sam kraj sipanja vode, pravo uživanje za pogled. Miris je impresivan, zaista se oseća različitost pelina, uz naglašeni cvetni miris pomešan sa nanom i prošaran nekim citrusom koji najviše podseća na mandarinu. Očaravajuće. Pelin zauzima dominantno mesto u svim aspektima ovog absinta, pa se tako i ukus oslanja na njega, uz podršku anisa i komorača koji, iako u drugom planu daju zadovoljavajuću slatkoću. Sve ono što je rečeno za miris važi i za doživljaj u ustima. Na jeziku ostavlja bogat, glatki sloj koji se zadržava dugo pošto je i poslednji gutljaj progutan.
Absint napravljen za istinsko uživanje, pijenje ovog absinta je pokazna vežba kako treba da izgleda absint. Neizostavno se mora probati.

Cena je u skladu sa kvalitetom - 79 Eura za 0.7lit na absinthes.com


Нема коментара:

Постави коментар