03 април 2015

La Clandestine

La Clandestine je La Bleue absint iz Kuvea, rodnog mesta absinta. Njegov kreator Klod-Alan Bunjo ga je ilegalno destilovao u kupatilu i po tome je i dao ime svom proizvodu. Na engleskom clandestine znači tajno, a francuska reč je skoro indentična - clandestin. Inače on je prvi ilegalni proizvođač koji je u Švarcajskoj, posle ukidanja zabrane, dobio licencu za legalnu proizvodnju (april 2005).
U privlačnoj, artičko plavoj flaši, sa jačinom alkohola od 53%, jačine na ivici za dobijanje dobrog luša, kristalno proziran, bez traga taloga ili zamućenja. Miris kakav treba da bude kod  La Bleue-a, jednostavan i sirov. Malo jače izražen miris alkohola. Posle kremastog, mlečnog luša, koji se iznenadjujuće brzo stvara, što ukazuje na verovatno veću količinu anisa, miris alkohola se gubi, a prostor ispunjava cvetna aroma i miris meda. Nepca zapljusne rafinirana gorčina pelina, praćena prepoznatljivim ukusom komorača i naznakama 
kamilice, hisopa i iznenađujuće - belog bibera. Kako pijenje napreduje tako u prvi plan izbija anis, ali ne razbijajući komleksnost cele kompozicije ukusa. Treba biti štedljiv sa šećerom jer je Clandestine poprilično sladak, što takođe ukazuje da se nije štedelo na anisu. Kvalitet biljaka korišćenih za pravljenje ovog absinta je očigledno dobar.Iako postoje kompleksniji Blanche-i, ipak je Clandestine  preporuka za ono što taj stil absinta može da pruži.
Njegova cena na www.absinthes.com je 57 eura za bocu od 0.75 lit


Нема коментара:

Постави коментар